U trendu

Otvorena Roštiljijada u Leskovcu

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić otvorio je večeras 26. Roštiljijadu u Leskovcu, ocenivši da ona predstavlja pravi primer kako se od jedne lokalne, stvara značajna međunarodna manifestacija.

Ljajić je pre više hiljada okupljenih posetilaca istakao da u Srbiji ima više od 1.600 turističkih manifestacija a da je Roštiljijada jedna od najposećenijih.

„Ove godine se očekuje oko 700.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva. Ti ljudi dolaze zbog gostoprimstva, dobre brendirane hrane, bogatih kulinarskih specijaliteta a ono što je najvažnije, jeste da pokažemo široko srce za svakog građanina koji ovde dođe“, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, leskovačka Roštiljijada postala je brend i respektabilna manifestacija koja doprinosi boljem pozicioniranju Srbije na svetskoj turističkoj mapi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je da taj grad živi za nedelju u kojoj se odvija svetski festival roštilja i u kojoj, kako je naveo, Leskovčani pokazuju da su dobri domaćini.

Otvaranju Roštiljijade prethodili su nastupi kulturno-umetničkih društava, dobošara i mažoretkinja, a pošto je Ljajić proglasio manifestaciju otvorenom, nad centrom Leskovca prolomio se veliki vatromet.

Manifestacija će trajati do 6. septembra u leskovačkom Bulevaru oslobođenja a najveći broj gostiju očekuje se tokom narednog vikenda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.