U trendu

Paori traktorima za Beograd

Asocijacija poljoprivrednika i još desetak udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine i Mačve najavili su danas da će u utorak u 10.00 krenuti u protestnu vožnju ka Beogradu, zbog nezadovoljstva predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Kako se navodi, udruženja očekuju da će više stotina poljoprivrednika iz svih krajeva Vojvodine i centralne Srbije krenuti u protestnu vožnju.

Paori su nezadovoljni predlogom Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš saoštio je nakon današnjeg sastanka da poljoprivrednici traže povlačenje zakona iz skupštinske procedure kao i ostavku ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

Vožnju traktorima do Beograda 26. novembra zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu najavila je i Liga socijaldmokrata Vojvodine.

Ranije danas, MUP Srbije obavestio je poljoprivrednike koji su za 26. novembar najavili protestnu vožnju u Beogradu, da nije moguće da toliko traktora dođe u glavni grad, jer bi to paralisalo saobraćaj i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje.

„MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore o načinu izražavanja nezadovoljstva, koji neće ugroziti druge građane“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.