U trendu

Parking na mestu srušenih objekata u Savamali

Grad Beograd dozvolio je izgradnju parkinga za preduzeće „Beograd na vodi“ na mestu objekata srušenih u Hercegovačkoj ulici u četvrti Savamala, prenosi danas portal „Mreža za istraživanje kriminala i korupcije“ (KRIK).

Kako se navodi na tom portalu, dozvolu za gradnju „Beogradu na vodi“ izdao je beogradski Sekretarijat za urbanizam i gradjevinske poslove, a reč je o privremenoj dozvoli. 

Privremene dozvole izdate su 19. septembra, a KRIK je objavio i njihov faksimil, za koji navodi da je pribavljen iz javno dostupnih izvora. 

„Radovi su u toku, a parking bi trebalo da bude završen do kraja oktobra. Vrednost radova procenjena je na 46,4 miliona dinara“, navodi se.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer „Beograd na vodi“ nije dostavio kompletnu dokumentaciju, ali je dva dana kasnije kompanija ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata.

Za gradnju na delovima parcele na kojoj su se nalazili objekti firmi „Iskra“ i „Transport peroni“, izdata je i dozvola za uredjenje pešačke zone „Gallery walk“. I ta dozvola je najpre odbijena ali je istog dana podnet novi zahtev koji je pozitivno rešen.

Kako se dodaje, novinari KRIK-a su pokušali da kontaktiraju „Beograd na vodi“, ali niko nije želeo da im odgovori na pitanje u vezi dozvola.

Nepoznate maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su više objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala. Rušenje je obavljeno u izbornoj noći, izmedju 24. i 25. aprila, uz privremeno lišavanje slobode gradjana koji su se tu zatekli.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare rekao da su u taj slučaj umešani ljudi iz vrha beogradske vlasti, tužilaštvo i dalje nije odlučilo da li će otvoriti istragu tog slučaja, koji je bio uzročnik više protesta nezadovoljnih gradjana i nevladinih organizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.