U trendu

Parking za pse kod ulaza u Opštinu Stari grad

Beogradska opština Stari grad postavila je danas ispred zgrade opštinske uprave šest parking mesta za pse, koji će vlasnicima omogućiti da kućne ljubimce ostave na sigurnom mestu dok završavaju poslove u lokalnoj administraciji.

Član Veća Starog grada Petar Bojović rekao je da se razmišlja o postavljanju parkinga za pse i na drugim lokacijama u toj opštini i da vlasnici pasa više neće morati da brinu o svojim ljubimcima i mole druge da ih pričuvaju, dok su u zgradi opštine.

Kako je saopšteno, Bojović je istakao da je opština Stari grad poznata po velikom broju vlasnika pasa i dodao da lokalna vlast već godinama besplatno deli biorazgradive kese za ljubimce želeći da podigne svest o potrebi da se čisti za svojim životinjama.

„Iako većina vlasnika pasa ima razvijenu svest o tome, ipak ima i onih koji i dalje ne čiste za svojim ljubimcima i bacaju ljagu na sve vlasnike pasa. Ja bih i ovoga puta apelovao na sve vlasnike da čiste za svojim ljubimcima“, dodao je Bojović.

Ispred opštine Stari grad danas su uručene i nagrade najlepšim psima Starog grada koji su izabrani na konkursu na društvenim mrežama, a prvo mesto osvojila je pudla Didi, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar