U trendu

Peticija za podizanje spomenika žrtvama OVK i NATO

Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji 1998-2000. godine postavili su danas u Beogradu ispred Doma Narodne Skupštine Srbije pano sa slikama stradalih i nestalih i najavili prikupljanje potpisa za podizanje spomenika tim žrtvama.

Predsednik udruženja Simo Spasić rekao je novinarima da u Srbiji ne postoji ni jedan spomenik iza kojeg stoji država a da je posvećen žrtvama OVK i NATO.

„Došli smo ispred Skupštine sa jednim zahtevom da od države i grada Beograda dobijemo lokaciju gde će biti izgrađen srpski spomenik za sve ubijene i nestale srpske žrtve na KiM“, rekao je Simić i naveo da će zid plača, odnosno, pano sa slikama žrtava ispred parlamenta biti do 15. jula.

Lozanka Radojčić, čiji je sin poginuo na Košarama 1998. godine, rekla je da se ona i predstavnici tog udruženja bore da država stane iza žrtava OVK i NATO i da ih u neku ruku prizna, a ne da ih zaboravom ubije još jednom.

„Mislim i verujem i znam da je bol za izgubljenim detetom svake majke isti, međutim za bol majke Srebrenice zna ceo svet, postale su institucija, a za majke Srpkinje retko da ko zna“, rekla je Radojičić.

Ona je navela da je njen sin Vladimir bio pripadnik Niškog korpusa i da je tog dana, kada i on, poginulo pet vojnika od kojih su trojica bila vojnici junske klase, sa svega 99 dana u vojsci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.