U trendu

Ploča sa imenom ulice Mome Kapora 6. septembra

Ploča sa nazivom ulice Mome Kapora biće postavljena u nedelju, 6. septembra i tog dana će biti održan pesnički matine, na kojem će se čitati njegovi stihovi i gde će se okupiti njegovi prijatelji i poštovaoci, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Mačvanska ulica u Beogradu odnedavno nosi ime Mome Kapora, a postavljanjem ploče će simbolično početi rekonstrukcija te ulice, rekao je Vesić za TV Pink.

On je dodao da će benzinska pumpa u delu te ulice, na inicijativu stanara biti uklonjena između 1. i 15. novembra.

„Više od 100 stanara ove ulice uputilo je peticiju Skupštini grada u kojoj su tražili da se ova pumpa ukloni. Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da od 2005. godine ova pumpa ne može da postoji jer je ovde predviđena zelena površina. Uputili smo dopis NIS-u sa kojom imamo dobru saradnju i zamolili ih da pumpu uklone,“ rekao je Vesić.

Kompanija je odmah reagovala i za to smo im zahvalni, kazao je on i dodao da će tokom proleća naredne godine grad biti u prilici da izgradi zelenu površinu koja će biti uređena u saradnji sa stanarima i Fondacijom Mome Kapora, rekao je Vesić, saopšteno je iz Skupštine grada.

Jedna od ideja, budući da je ova ulica dobila ime Mome Kapora, je da se ovde uredi zelena površina na kojoj će biti njegova bista, istakao je Vesić.

„To će biti mesto za okupljanje ljudi, održavaće se pesničke večeri i na taj način ćemo od ovog dela grada napraviti mesto koje će imati dušu i gde će se održavati razni kulturni događaji. Tokom jeseni ćemo napraviti plan i u dogovoru sa stanarima utvrdićemo šta ćemo tačno raditi, a onda će tokom proleća početi realizacija,“ rekao je gradski menadžer.

On je najavio i da je u planu rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, u kojoj će se, u dogovoru sa patrijarhom, uraditi porta Hrama Svetog Save, tako da će ovaj deo grada postati pravi mali urbani džep.

Vesić je posebno naglasio da Grad Beograd sve radi da ima dobru komunikaciju sa građanima i najavio da će uskoro biti urađena aplikacija za mobilne telefone i kompjutere, gde će određeni gradski projekti biti stavljeni na glasanje i o njima će građani moći da se izjasne i daju svoje sugestije.

„Komuniciramo sa građanima, svaku njihovu peticiju pročitamo i pokušavamo da im izađemo u susret. Sredstava je malo u odnosu na potrebe, ali budemo li uporni, verujem da možemo da rešavamo problem po problem i da Beograd može da postane bolje mesto za život svih njegovih građana,“ rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar