U trendu

Počela istraga o aferi prisluškivanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zvanično počela istraga o aferi prisluškivanje i potvrdio da je saslušan direktor Elektromreže Srbije (EMS) Nikola Petrović.

„Zvanične komentare o toj istrazi ne mogu da dajem“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu i dodao da će na saslušanje i poligraf biti pozvano još nekoliko osoba.

Upitan da li su informacije sa poligrafskog ispitivanja Nikole Petrovića u medije dospele iz policije, Stefanović je odgovorio pitanjem: „Da li imate dokaze za takvo nešto?“.

Stefanović je dodao i da policija ne može da spreči Petrovića da komunicira sa medijima ukoliko to želi.

Beogradski mediji juče su preneli da je Petrović „prošao poligraf“.

Sajt Teleprompter objavio je krajem septembra transkript razgovora predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP, u kome se pominje da je Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezednosno-informativna agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Stefanović je danas izjavio i da očekuje da će uskoro u saradnji sa tužilaštvom biti podignute optužnice protiv osoba koje su u Bujanovcu uzvikivale poruke mržnje protiv Srba.

„Radi se veoma temeljno da slučajno ne napravimo gešku koja bi nanela štetu Srbiji“, kazao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Prema pisanju medija, proslavljajući plasman reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. u Francuskoj, Albanci u Bujanovcu su uzvikivali „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“.

Stefanović je rekao da očekuje da će tužilac to delo kvalifikovati kao širenje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Povezane vesti:

Odbijen predlog DS o formiranju anketnog odbora

DS i SNS traže anketne odbore o prisluškivanju i malverzacijama

Vučić: Istražujemo prisluškivanje

Antić kaže da nije bilo zloupotreba oko vetroparkova

Vučić: DS nije pružila nijedan dokaz

Pajtić spreman da ide na poligraf, ali sa Vučićem

Urednik Telepromptera: Nastaviću da radim svoj posao

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.