U trendu

Počeli radovi na pešačkoj zoni u prestonici

Obnova ulice Vuka Karadžića počela je danas u Beogradu, a time je započeta prva faza projekta pretvaranja centra grada u pešačku zonu koji bi trebalo da bude završen u naredne tri do četiri godine.

Radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića trajaće 120 dana i koštaće oko 100 miliona dinara, a taj novac biće obezbeđen iz gradskog bužeta.

„Mi imamo novu strategiju, da sve što mogu gradska preduzeća da urade, da to učine sama. Imamo Beograd put, Beogradski vodovod i kanalizaciju, Zelenilo, javnu rasvetu i sve ćemo da plaćamo iz budžeta grada, ne uzimamo nove kredite, već ono što smo uštedeli izdvajamo za uređenje Beograda“, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je novinarima rekao da će naredne godine početi i rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice i podzemne garaže na Obilićevom vencu koja će dobiti novih 220 parking mesta. 

„Preduslov da se centar grada pretvori u pešačku zonu je izgradnja podzemnih garaža. Imaćemo do kraja godine završene projekte za pet garaža“, rekao je Mali i dodao da će nove garaže preduzeća „Parking servis“ biti izgrađene na Studentskom trgu, Kosančićevom vencu i Ulici Tadeuša Koćuška kod Kalemegdana.

Gradonačelnik je kazao da bi garaže trebalo da budu završene u naredne tri, četiri godine i da će se zidati kroz javno-privatna partnerstva, jer je reč o projektu koji vredi više miliona evra. 

On je kazao da će se kada se završi rekonstrukcija te ulice, kao i radovi u Zmaj Jovinoj ulici i Obilićevom vencu, početi pretvaranje Kosančićevog venca u pešačku zonu, kao i rekonstrukcija Studentskog trga i Trga republike koja uključuje i rušenje zgrade tržnog centra „Staklenac“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar