U trendu

Počeo sastanak opozicionih partija u sedištu DS

Sastanak predstavnika opozicionih stranaka o eventualnom zajedničkom nastupu na predstojećim izborima počeo je danas u prostorijama Demokratske stranke (DS) u Beogradu.

Na sastanak su došli predsednici Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Nove stranke Zoran Živković, Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

U sedište DS-a došli su i predstavnici Zelenih Srbije, Zajedno za Šumadiju, Pokreta Živim za Krajinu, Narodnog pokreta Srbije, Vojvodjanske partije, Reformista Vojvodine, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Socijaldemokratske unije, Demokratske unije Roma, Reformističke stranke, Madjarskog pokreta, sindikata Sloga i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

Predsednik DS-a Bojan Pajtić je krajem prošle sedmice rekao da je DS pozvao oko 20 stranaka na dogovor o formiranju zajedničkog opozicionog bloka i da će sve stranke morati da potpišu da posle izbora neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.