U trendu

Pojačan saobraćaj, duža čekanja na graničnim prelazima

Danas se na putevima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja a na graničnim prelazima duža zadržavanja zbog početka vikenda i još jedne veće smene turista, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promeljivo, a zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja moguće je duže čekanje. 

Prema podacima Uprave granične policije vreme zadržavanja na izlazu iz Srbije na prelazima „Batrovci“ i „Horgoš“ je višesatno, a na ulasku u Srbiju oko 60 minuta. 

Na prelazu s Bugarskom „Gradina“ na ulasku u Srbiju čeka se oko 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima vreme zadržavanja kreće se od 15 do 30 minuta. 

Na prelazu „Gostun“ sa Crnom Gorom na izlazu iz Srbije vreme zadržavanja je oko 50 minuta. AMSS savetuje putnicima koji idu u Hrvatsku korišćenje prelaza Šid, Sot i Bačka Palanka, a onima koji putuju u Mađarsku Kelbiju i Bački Breg. 

Od danas, od 7.00 do 17.00 časova, na auto-putu E-75, između petlji „Dobanovci“ i „T6“, u smeru Šid-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna kolovozna traka.

Na državnom putu IB reda br. 44 i IIA reda broj 158, u zoni radova na deonici Grdelica – Caričina dolina, ograničeno je kretanje vozila.

Zbog interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja na državnom putu IA reda br.1 saobraćaj se u oba smera odvija samo zaustavnim trakama.

Zbog radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja na auto-putu E-75 za saobraćaj je zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj se preusmerava u preticajnu traku leve strane auto-puta.

Na državnom putu IB reda br. 22 Kraljevo-Ušće, kod mesta Polumir, od 07.00 do 16.00 časova povremene su potpune obustave saobraćaja u oba smera, u trajanju od 20 minuta, na svakih sat vremena.

Izmenjen je saobraćaj na državnom putu I B reda na deonicama Mali Zvornik – Ljubovija, Užice – Kostojevići – Rogačica – Okletac, Kruševac –Razbojna, Požarevac – Majdanpek – Negotin, Prosek – Crvena reka, Svrljig-Malča i na auto-putu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar