U trendu

Pojačan saobraćaj, gužve na granicama

Saobraćaj u Srbiji od jutros je pojačan na naplatnim rampama, gde se vozila zadržavaju do 10 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Uveče se na rampama očekuje dodatni broj vozila zbog završetka vikenda.

Prema podacima uprave Granične policije, na graničnim prelazima Horgoš sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom, kolone su duge, a zadržavanja višesatna.

Ka Mađarskoj se preporučuju GP Kelebija ili Bački Breg, gde su zadržavanja oko 30 minuta. GP Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II su otvoreni od 7.00 do 19.00.

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom – Šid, Ilok i Sot – trenutno nema dužih zadržavanja.

Na GP Gradini sa Bugarskom zadržavanja su od 30 do 40 minuta. Na prelazima sa Crnom Gorom i Makedonijom čeka se oko 30 minuta.

Na putu I A reda broj 1 (autoput E-75), smer Horgoš – Novi Sad, 25. i 26. avgusta u planu su radovu od 07.00 do 19.00. Saobraćaj će u smeru od Horgoša ka Novom Sadu biti preusmeren u preticajnu traku auto-puta.

U smeru od Beograda ka Nišu 24. avgusta će za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna traka ispred isključenja za Smederevo – Vodanj, a 25. avgusta će biti zatvorena vozna i zaustavna traka kod isključenja za Smederevo-Jug i ispred isključenja za Požarevac. Radovi na tom delu puta E-75 će trajati od 09.00 do 17.00.

Do 30. septembra će zbog radova biti izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta E-75, zona Novog Sada, od petlje Sever do petlje Temerin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.