U trendu

Pokret Podrži RTV: Mirović iznosi neistine o dešavanjima na RTV-u

Pokret Podrži RTV, koji se protivi smenama na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), optužio je danas predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da iznosi neistine o dešavanjima na toj televiziji i dodao da je inicijativa za izgradnju novog objekta RTV-a zasluga prethodnog a ne sadašnjeg menadžmenta pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Pokret Podrži RTV je u saopštenju kao netačnu naveo Mirovićevu izjavu da je „posao pokrajinske vlasti da stvori uslove za rad RTV-a“ te da je u skladu s tim pokrenuo inicijativu za izgradnju nove zgrade i dodao da je inicijativa za izgradnju zgrade zasluga zapravo prethodnog menadžmenta.

Taj pokret je uz saopštenje priložio i vest u kojoj se navodi da je u maju 2014. godine menadžment RTV-a raspisao konkurs za idejno arhitektonsko rešenje nove zgrade.

Tadašnji generalni direktor RTV-a Srdjan Mihajlović rekao je da će za izgradnju novog objekta RTV-a biti potrebno oko 20 miliona evra.

On je tada najavio da će 2015. godine biti izradjen projekat izgradnje novog objekta i izrazio uverenje da će izgradnja početi 2016. godine.

Pokret Podrži RTV je Mirovića optužio da je izneo netačne informacije i kada je rekao da je „izbor organa RTV-a bio krajnje profesionalan“ i naveo da je direktor programa Slobodan Arežina početkom maja ove godine smenjen na nezakonit način i zbog toga je tužio RTV.

Odbacili su i Mirovićeve tvrdnje da niko iz Srpske napredne stranke (SNS) nije izabran u Upravni odbor RTV-a niti je neko u menadžmentu simpatizer SNS-a i naveli da u menadžmentu ima i simpatizera, a nezvanično i članova SNS-a, dok su pojedinci vidjani na mitinzima i skupovima SNS-a u predizbornoj kampanji i sami su se na kolegijumima time „hvalili“.

Pokret Podrži RTV negirao je i Mirovićeve tvrdnje da su istekli mandati i da je u skladu sa procedurom izabrano novo rukovodstvo i podsetili da direktoru programa Slobodanu Arežini, koji je prvi smenjen i posle koga su ostali dali ostavke, nije istekao mandat niti je smenjen po proceduri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar