U trendu

Polemika Dačića i poslanika DS-a u Skupštini

Raspravu o predlogu budžeta za 2016. u Skupštini Srbije danas popodne obeležila je polemika ministra spoljnih poslova i lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića i poslanika Demokratske stranke.

Dačić je govorio o rezultatima njegovog ministarstva, naglašavajući da ono sada funkcioniše sa mnogo manjim budžetom nego što je to bilo slučaj 2008. kada je Srbija doživela najveći diplomatski poraz – jednostrano priznanje Kosova.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo spoljnih poslova 2008. je imalo na raspolaganju 100 miliona evra, a naredne godine imaće 53 miliona evra.

„Nije sve u novcu, već u politici. Nema ništa bez dobre politike“, rekao je Dačić i dodao da je ponosan na ostvarene rezultate SPS-a i koalicije koju predvodi, kao i na ono što je uradjeno od 2012. za razliku, kako je naglasio, od vlasti DS-a i Zorana Djindjića koji su predlagali da se u RTB Boru proizvodi nameštaj.

Poslanik DS-a Dragan Šutanovac je na to odgovorio da je lideru SPS-a „jedini cilj da sedi i kritikuje one koje je nekada najviše hvalio“.

„Ako neko u Skupštini ne treba da priča o prošlosti – to ste vi. Gradjanima ste ostavili 12 neisplaćenih penzija od 2000. godine, 16 meseci neisplaćenih socijalnih davanja, 20 evra prosečnu platu, za razliku od nas koji smo ostavili 380 evra prosečne plate“, naglasio je Šutanovac.

Dačić je nakon toga kazao da demokratama 2008. godine nisu bili loši socijalisti koji su „ljubili Slobodana Miloševića“ i poručio im da im je bolje da ćute jer su pokazali šta su imali i narod ih je „oduvao sa političke scene“.

Nakon te prepirke, odredjena je pauza od pet minuta, a poslanici su pozvani da se drže teme rasprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar