U trendu

Polemika Vučića i Šešelja o predsedniku Nikoliću

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je danas od mandatara buduće vlade Srbije Aleksandra Vučića da preduzme zakonske mere protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, „koga pre deset godina pas nije imao za šta da ujede, a sada je bogat čovek“.

On je mandataru Aleksandru Vučiću u Skupštini Srbije tokom rasprave o izboru vlade rekao da je nekorektno što mandatar njegove izjave protiv Nikolića tumači kao njegovu kandidaturu za predsednika.

„Vi preduzmite zakonske mere prema Tomislavu Nikoliću, a ja ću povući svoju kandidaturu za predsednika“, rekao je Šešelj.

On je pitao Vučića zna li se odakle novac i koliko je novca prošlo kroz račune fondacije Nikolićeve supruge Dragice.

„Znamo ga (Nikolića) i vi i ja, nije imao za šta pas da ga ujede. Cela Srbija zna da on ima lažnu fakultetsku diplomu. Je l’ i jedan ispit polagao, evo vi znate, ako mi vi kažete da jeste, ja podnosim ostavku i na mesto narodnog poslanika“, dodao je Šešelj.

Vučić mu je rekao da se dobro znaju znaju i „dobro znamo da će gospodin Šešelj da se kandiduje za predsednika, kao što ja neću“.

On je dodao da se Fondacija Dragice Nikolić finansira donacijama kompanija i „prijatelja spolja“ i da se novac troši na porodilišta, bolnici i mnoge druge stvari.

„Ja nisma blagajnik i ne mogu da kažem kako je potrošen svaki dinar, ako imate neku sumnju recite nam, ali najlakše je kritikovati i potcenjivati“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na Šešeljeve navode da Srbija treba da odustane od EU i da se okrene Rusiji Vučić je rekao da vodi odgovornu i realnu politiku, i da Rusiju ne voli manje od Šešelja.

Na primedbe o načinu vodjenja ekonomske politike, Vučić je odgovorio da se Vlada opredelila za tržišnu privredu.

Pošto je Šešelj u jednom momentu govorio glasnije jer mu je mikrofon bio isključen, Vučić mu je poručio da ne mora da viče i da ga se ne boji.

„Ni malo vas se ne plašim, znate to radili smo zajedno 15 godina, i ne morate da vičete i da mi pretite. Meni ova diskusija veoma prija i nikakav problem nemam, ali u nečemu ste u pravu, a u nečemu niste“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.