U trendu

Policija pojačava patrole oko novobeogradskih škola i vrtića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će policija od danas pojačati patrole ispred 27 školskih i predškolskih ustanova na teritoriji opštine Novi Beograd u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, ali i u školskim dvorištima.

Kako je saopštio MUP, Stefanović je tokom posete Osnovnoj školi „Mladost“ kazao da će akcija pojačanog policijskog prisustva krenuti od Novog Beograda, jer se radi o opštini sa najvećim brojem dece u školama i predškolskim ustanovama.

„Od danas počinju pojačane patrole koje će kotrolisati bezbednost dece u saobraćaju, ali će se pojačati i borba protiv narko-dilera kako bi se oni udaljili iz školskoh dvorišta i time omogućilo da deca budu maksimalno bezbedna“, kazao je ministar, dodavši da je jedan od prioriteta policije da roditelji budu mirni kada decu šalju u školu i da znaju da su im deca sigurna.

Stefanović je tokom predavanja učenicima na temu vršnjačkog nasilja, narkomanije i bezbednosti u saobraćaju pozvao djake da obavezno pozovu policiju kada imaju neki problem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.