U trendu

Policija upala u sedište Samoopredeljenja

Policija Kosova slomila je stakla i ušla u sedište pokreta Samoopredeljenje u kome se nalazi poslanik Skupštine Kosova Aljbin Kurti, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca na sednici parlamenta i izazivanja opšte opasnosti.

Posle protesta opozicije protiv sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkacije granica s Crnom Gorom, koji je okončan mirno, Kurti se s ljudima koji su ga okruživali na Trgu Zahira Pajazitija uputio prema sedištu stranke.

Jake policijske snage postavile su se na oko 100 metara od zgrade i opkolile je posle Kurtijevog ulaska.

Osnovni sud u Prištini je izdao nalog za hapšenje Kurtija i ova akcija policije se najverovatnije vezuje za pokušaj njegovog hapšenja.

U trenutku kada je grupa aktivista, među kojima je bio i Kurti, pokušala da izađe iz sedišta i krenula ka policiji, policajci su zatvorili prolaz, a Kurti se povukao u zgradu.

Između 30 i 40 aktivista Samoopredeljenja, koji se nalaze ispred zgrade sedišta stranke, uzvikuju parole „Put je naš“, „Oslobodite put“, „Sramota je“, „Za koga radite, za narod ili vladu“, dok jedna grupa pokušava da ubedi policiju da se udalji.

U međuvremenu portaprol Samoopredeljenja Frašer Krasnići je na svom Fejsbuk profilu napisao da „Nema policajca koji sme da uhapsi Kurtija“.

Od kada je stranka opkoljena, iz sedišta stranke je izašao predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri koga je policija bez problema propustila.

Ispred sedišta stranke se nalazi veliki broj novinara i snimatelja kosovskih medija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.