U trendu

Popodne pljuskovi i pojačan saobraćaj

U Srbiji se danas popodne očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, a metereolozi najavljuju i moguće povremene pljuskove, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMS S savetuje vozačima da budu posebno oprezni na putevima u planinskim predelima, gde su mogući manji nanosi zemlje od bujica i bujičnih potoka.

Takve česte promene vremena, dodaje AMS S, donose i veliku opasnost od odrona, kojih najviše ima na putevima pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, pored Drine, Južne i Zapadne Morave.

AMS S podseća da je zbog odrona na putu Ušće – Ivanjica kod Studenice saobraćaj u prekidu, a ekipe putara su na terenu i intezivno rade na uklanjanju odrona.

Zbog radova na postavljanju zvučne zaštitite na delu državnog puta I A reda broj jedan (autoput E/75) od Tranšpeda ka Vrčinu, u periodu od 07.00 do 17.00 časova zatvara se zaustavna traka u smeru ka Nišu.

Na državnom putu I B reda broj 27, Loznica 5 – Zavlaka 2, deonica Krst – Zavlaka 2 i danas će potpuno biti obustavljen saobraćaja u periodu od 09.00 do 18.00 časova zbog izvođenja radova na periodičnom održavanju.

Alternativni pravci za sva vozila su državni put II A reda broj 139, Krst – Krupanj i državni put II A reda broj 137, Krupanj – Zavlaka.

Od danas do 18. maja od 07.00 do 17.00 časova izvode se radovi na

obeležavanju horizontalne signalizacije na državnom putu I A reda broj jedan, pri čemu vozače očekuje izmenjen režim saobraćaja od petlje Vodanj do petlje Mali Požarevac u smeru od Niša ka Beogradu.

Radovi će se izvoditi u pokretu sa povremenim zatvaranjem brze ili zaustavne trake.

Do ponedeljka, 16. maja nije predviđeno potpuno zaustavljanje

saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.