U trendu

Popović privržen DSS-u

Funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović izjavio je danas da mu je žao što su njegovi bivši saborci na gradskim izborima u Beogradu, osnovali posebnu odborničku grupu i tom prilikom poručio da se politika stranke sprovodi isključivo u DSS-u.

„Politika Demokratske stranke Srbije se sprovodi u DSS-u. Van DSS-a se, logično, sprovode neke druge i drugačije politike“, naveo je Popović u pisanom saopštenju.

On je istakao da je predstavljao DSS na prošlim gradskim izborima, bio nosilac liste i kadidat za gradonačelnika Beograda i da na osnovu toga može da tvrdi da politika DSS-a nije povećavanje poreza na imovinu, zadržavanje sistema Bus plus, prodaja Studija B, kao ni „davanje gradskog priobalja bez javnih nabavki i konkursa za urbanistička rešenja uz tajni ugovor arapskim investitorima“.

„To je politika koju vodi današnja beogradska vlast i ona je potpuno suprotna izbornom programu na osnovu kojeg su odbornici DSS stekli mandate“, izjavio je Popović.

Dodao je i da mu je žao mi što nekadašnji saborci, sa kojima je ranije delio uverenja da mandati, bez obzira na zakonska rešenja, pripadaju strankama i programima, a ne pojedincima koji su ih predstavljali, danas misle i čine drugačije.

Grupa od sedam funkcionera DSS-a predvođena Nebojišom Bakarecom i Dejanom Čulićem, obavestila je danas Skupštinu grada Beograda o formiranju odborničke grupe „Samostalna DSS“, jer se ne slažu sa politikom koju vodi predsednica stranke Sanda Rašković Ivić.

Oni su osudili i isključenje Andreje Mladenovića iz stranke, naglasivši da je smenjen protivno pravilima, jer nije sprovoden disciplinski postupak.

Kako su naveli na konferenciji za novinare, formirali su i frakciju unutar stranke, kojoj se priključio veći broj funkcionera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.