U trendu

Popović (SNP): Vlada da raskine Briselski sporazum jer se primenjuje na našu štetu

Predsednik Srpske napredne partije Nenad Popović, čija je stranka članica vladajuće koalicije, pozvao je danas Vladu Srbije da raskine Briselski sporazum i pokrene široku diplomatsku inicijativu da se pitanje Kosova i Metohije izuzme iz nadležnosti EU i vrati u nadležnost Saveta bezbednosti jer tamo Srbija, kako smatra, ima principijelnu podršku Rusije i Kine.

U saopštenju se navodi da je Popović ocenio da se situacija na geopolitičkoj mapi sveta menja i da „konačno ide na ruku Srbiji“.

„Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, Bregzit u Velikoj Britaniji, kao i najava novih referenduma u evropskim državama koje žele da napuste EU, uz istovremeno ekonomsko i vojno jačanje Rusije, ukazuju da se geopolitičke prilike u svetu menjaju u korist nacionalnih interesa Srbije“, rekao je Popović. 

On je naglasio da „nikada nisu bili slabiji oni koji su podržavali teroriste i trgovce organima i zagovarali nezavisnost lažne države Kosovo“.

„Srbija više ne sme da trpi poniženja Brisela i albanskih terorista, već treba da raskine Briselski sporazum koji se sve vreme primenjuje na štetu srpskih nacionalnih interesa. Sada je istorijski trenutak za to i taj trenutak kao država i narod moramo da iskoristimo“, ocenio je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar