U trendu

Poreska uprava Srbije proverava navode u vezi sa panamskim dokumentima

Poreska uprava Srbije saopštila je danas povodom slučaja „Panamska dokumenta“ da preduzima sve zakonom predviđene mere u skladu sa svojim nadležnostima, i da iznete navode proverava u koordinaciji sa ostalim državnim organima.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je ranije imena 18 osoba iz Srbije koje su osnovale ofšor kompanije preko panamske advokatske agencije „Mosak Fonseka“ (Mossack Fonseca) iz koje su procurila dokumenta.

„U svim slučajevima u kojima ima indicije da postoji utaja ili izbegavanje plaćanja poreza, Poreska uprava preduzima mere iz svoje nadležnosti, uz poštovanje odredbi iz člana 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, štiteći podatke o pojedinačnom poreskom obvezniku“, navodi se u saopštenju Poreske uprave Srbije.

KRIK je naveo da su usluge panamske agencije koristili Srdjan Šaper, Miodrag Kostić, Vuk Hamović, Zoran Drakulić, Vladimir Delić, Milan Popović, Vojin Lazarević, Filip Cepter, modna kreatorka Roksanda Ilinčić, fudbaler Darko Kovačević, Igor Sabo, Slobodan Anđić, Predrag Lučić, Ljiljana Mišković, piloti Slobodan Stričević, Djordje Jovanović i Vladimir Banjac, Zoran Florić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.