U trendu

Poslanici odali poštu žrtvama napada u Parizu

Poslanici u Skupštini Srbije danas su minutom ćutanja odali poštu žrtvama terorističkih napada u Parizu, u kojima su ubijene 132 osobe i više od 350 ranjeno.

U napadima terorista u Parizu povređeno je i 14 državljana Srbije, od kojih su dvoje u kritičnom stanju.

Poslanici opozicije su nakon toga počeli da se javljaju po Poslovniku i negoduju zato što je nova sednica koja je bila zakazana za sutra pomerena za danas u 16.00 časova, uz navode da neće stići da se pripreme za rad.

Poslanici treba danas da počnu razmatranje amandmana na dopune Zakona o budžetu za 2015. godinu, kojima je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u prosveti od 7.000 dinara.

Tu pomoć bi trebalo da dobiju zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju, višim i visokim školama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Načelnu raspravu obeležila je oštra polemika opozicije i vladajuće koalicije, kao i dolazak predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u parlament da brani predloženu jednokratnu pomoć.

Opozicione stranke smatraju da je pomoć od 7.000 dinara sramota i uvreda za zaposlene u prosveti, dok poslanci Srpske napredne stranke ističu da je odgovornost za sadašnje stanje u društvu i nezaposlenost na bivšoj vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.