U trendu

Poslanici podržavaju dopune zakona o sprečavanju diskriminacije

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas načelnu raspravu o dopuni zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, a nakon pauze raspravljaće o izmenama i dopunama Zakona o kulturi.

Poslanici opozicionih partija, kao i stranaka vladajuće kolicije najavili su da će podržati dopune zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obrazlažući taj zakon rekao je da on može bitno da popravi kvalitet života osoba sa invaliditetom.

„Suština ovog zakona jeste da se u svakodnevnom životu osobe sa invaliditetom koje, zbog prirode svoje invalidnosti, telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti… ne mogu da koriste osnovno ljudsko pravo, odnosno svoj potpis, to pravo bude omogućeno“, kazao je Vulin u Skupštini Srbije.

Nakon pauze, poslanici će raspravljati o izmenama Zakona o kulturi koji predvidja ukidanje nacionalnih priznanja umetnicima i ukidanje kulturnih ustanova od nacionalnog značaja.

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje ranije danas nije prihvatio te izmene, jer su predstavnici udruženja umetnika na sednici ocenili da te izmene unižavaju umetnike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.