U trendu

Postupci protiv medija za reklamiranje SNS-a

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) danas ce pokrenuti postupak za utvrdjivanje eventualne odgovornosti televizija koje su direktno prenosile proslavu sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke, u subotu 17. oktobra.

Kako je za agenciju Beta rekao predsednik Saveta REM-a Goran Karadzic, u pitanju su televizije Hepi, Pink i Studio B, protiv kojih je Nezavisno udruzenje novinara Srbije (NUNS) podnelo prijave, ali to nije konacan spisak.

„Mi smo vec poceli da radimo na ovom predmetu i pre nego sto se NUNS oglasio i nase strucne sluzbe prikupljaju podatke da li je jos neko od emitera prenosio proslavu stranackog skupa“, kazao je Karadzic.

On je naveo da je REM, kada se pokrene postupak, duzan svim stranama u postupku da dostavi dokumentaciju sa objasnjenjem zasto je protiv njih pokrenut postupak, posle cega emiteri trebaju da se izjasne o tim navodima.

„To je standardna procedura i tek kada se ona zavrsi, REM ce doneti konacnu odluku. Nije to rijaliti da se neko potukao, tako da se sa odlukom nece zuriti“, rekao je Karadzic i dodao da televizijskim stanicama nece biti oduzeta dozvola, vec ce eventualno biti izrecena opomena ili upozorenje.

Precizirao je da su emiteri prekrsili Opste obezujuce uputstvo koje zabranjuje direktno ili indirektno reklamiranje politicke organizacije i oglasavanje njihovih skupova, van predizborne kampanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.