U trendu

Potpisan i poslednji ugovor o prodaji medija

Udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da je potpisan i poslednji Ugovor o prodaji medija, čime je završena privatizacija medija, za koje je bila oglašena prodaja.

„Ugovor između novog vlasnika – konzorcijuma zaposlenih na čelu sa Marijom Božović i Agencije za privatizaciju potpisan je i za Radio Medveđu, poslednji od 34 prodata medija“, navodi se u saopštenju UNS.

UNS navodi da su, iako je privatizacija medija završena 31. oktobra, do sada samo 34 od 73 medija dobila nove vlasnike.

„I dalje, 22 medija čeka da budu privatizovani prenosom kapitala zaposlenima bez naknade, 13 će biti ugašeno, dok će četiri medija promeniti delatnost“, dodaje se u saopštenju.

UNS navodi da su prodati sledeći mediji: RTV Indjija, Televizija Apolo iz Novog Sada, IPC Vladičin Han, IPC Kula, Radio Šid, Radio Raška, RTV Stara Pazova, Nedeljne novine Bačka Palanka, nedeljnik Pančevac, Studio B iz JIP, BC Info Bela Crkva, RTV Novi Pazar i RTV Pančevo.

Takodje, medju prodatim medijima su i Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV  Kragujevac, RTV Brus, RTV Caribrod iz Dimitrovgrada, TV Požega, TV Pirot, Radio Požega, RTV Šabac, Glas Podrinja, RTV Pruga iz Lajkovca, JP Novi put, kao i Informativni centar Bački Petrovac, Radio Barajevo, Ivanjički radio, Niška televizija.

Kupca su našli i JIP Bačka Topola, JP Šumadija iz Arandjelovca, RTV Kruševac, Televizija Blace i Radio Valjevo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar