U trendu

Povući Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu

Pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića zatražio je danas povlačenje iz procedure Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu i ocenio da se radi o veoma štetnom i koruptivnom aktu koji je u suprotnosti sa interesima poljoprivrednika u Srbiji.

„Vlada Aleksandra Vučića na silu i uprkos protestima vojvodjanskih poljoprivrednika nameće Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Način na koji je veoma štetan i koruptivan Zakon ušao u skupštinsku proceduru pokazuje kako Vučić u stvari vlada dekretima, koji samo imaju formu zakona“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je ocenio da je tekst koji je sada u parlamentu prošao „lažnu i fingiranu“ javnu raspravu, samo da se zadovolji forma, a konačna verzija je nepoznata čak i najznačajnijim udruženjima poljoprivrednika.

„Očigledno je da je jedini razlog za izmenu zakona želja premijera da trećinu najbolje državne zemlje u Vojvodini da krupnom kapitalu u zakup na 30 godina, u netransparentnom postupku, tajnim ugovorima, koji su uvek u Srbiji bili paravan za korupciju. Temelj poljoprivrede trebalo bi da postanu individualna, porodična poljoprivredna gazdinstva. Umesto davanja u zakup krupnom kapitalu, državnu zemlju treba prodati paorima, porodičnim gazdinstvima koja zaista i obradjuju zemlju“, dodaje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar