U trendu

Pred Srbijom kraj početka bolnih reformi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pred Srbijom „kraj početka“ bolnih reformi i da sada građani sa mnogo više optimizma mogu da gledaju u budućnost.

„Pred nama je kraj početka bolnih reformi koje su bile usmerene na stabilizaciju, i sada sa mnogo više optimizma možemo da gledamo u budućnost“, napisao je Vučić u glasniku Srpske napredne stranke, čiji je lider.

Vučić je rekao da je uveren da Srbija ima političku stabilnost potrebnu za neometani ekonomski napredak i da je došla do tačke u kojoj politika više ne može da ugrozi proces reformi.

„Uspeli smo da pokrenemo naš, srpski brod, i sada plovimo na dobrom i sigurnom putu“, naveo je Vučić.

On je podsetio da je na početku mandata predsednika Vlade postavio četiri cilja koje Srbija treba da dosegne – političku stabilnost, zaustavljanje ekonomskog propadanja i sprečavanje bankrota, pravljenje i provođenje plana za izlazak iz krize, dobru regionalnu saradnju.

„Danas, godinu i po dana kasnije, imamo sledeći rezultat: Srbija je uspela je da održi političku stabilnost, zaustavi ekonomsko propadanje, sprovede plan za izlazak iz krize i održi dobre odnose u regionu, uprkos događajima u okruženju i brojnim izazovima“, napisao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.