U trendu

Preduzeća koja dobijaju novac iz budžeta ne mogu da budu sponzori

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da preduzeća koja dobijaju novac iz državnog budžeta ubuduće više neće moći da budu sponzori ili donatori.

„To više neće biti moguće. I to je definisano novim pravilima… Jasno smo rekli da preduzeće koje dobija bilo koji procenat iz budžeta ne može da izdvaja sredstva za bilo koja sponzorstva ili donatorstva. Takodje, nijedno javno preduzeće neće moći bez saglasnosti Vlade da kupi putničke automobile. Tako da ćemo tu uvesti još reda“, rekao je Knežević za Politiku.

Govoreći o poslovanju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, Knežević je u izdanju lista od nedelje, rekao da u ovom trenutku stečaj za to preduzeće ne dolazi u obzir kao i da postoje zainteresovani strateški partneri.

„Gde god smo išli, naš premijer je tražio rešenje za RTB Bor. Stranim partnerima jasno smo predočili i prednosti i mane. Videćemo koji je model najbolji“, rekao je on i dodao da je još rano govoriti o tome ko je najozbiljniji kandidat za partnera RTB-u jer se radi o strateškoj investiciji i nije svejedno ko će doći u taj grad na istoku Srbije.

Govoreći o stranačkoj politici, Knežević, koji je i funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da ta stranka ni na jednom stranačkom organu nije razgovarala o tome ko će biti njen kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 2017. godine.

„To su medijske spekulacije i to nije došlo zvanično iz SNS-a. A ostali, vidim, već uveliko kadriraju“, rekao je Knežević na pitanje kako je moguće da se u javnosti pominju razna imena za predsedničkog kandidata, osim osnivača SNS i aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Odgovarajući na pitanje da li brat premijera Andrej Vučić upravlja strankom, Knežević je rekao da je on član SNS i brat Aleksandra Vučića, kao i čovek sa ogromnim iskustvom u političkom radu.

„Mislim da on to nije želeo (funkciju u SNS). Njegov brat je predsednik stranke i premijer. On je diplomirani ekonomista, ima posao koji radi već 20 godina. Niti je tražio neku državnu niti stranačku funkciju“, rekao je Knežević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar