U trendu

Premijer Francuske uputio Vučiću poruku

Premijer Francuske Manuel Vals uputio je pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu je zahvalio zbog reagovanja na nedavni teroristilčki napad u Francuskoj, i izrazio saosećanje zbog napada na Vučića u Srebrenici 11. jula, saopštila je danas Vlada Srbije.

„Bio sam iskreno dirnut izjavom saučešća i solidarnosti koju ste mi uputili posle novog terorističkog napada koji je moja zemlja (Francuska) pretrpela u fabrici blizu Liona 26. juna ove godine. Znam da Francuska može da računa na odlučnu podršku Srbije u doprinosu zajedničkom naporu na međunarodnom nivou u borbi protiv terorizma“, piše u pismu Valsa.

Francuski premijer uz to ukazuje da je neprihvatljiv napad na Vučića u Srebrenici 11. jula i podseća da je Francuska snažno osudila taj incident i pozvala sve narode regiona da se odlučno okrenu budućnosti.

„Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam uputim poruku solidarnosti i dubokog saosećanja. Pozdravljam Vaš hrabar gest da odete na komemoraciju koja je održana u Srebrenici i Vaše stalno zalaganje za nastavak politike približavanja i stabilizacije sa Vašim susedima uprkos provokacijama ekstremista sa svih strana“, navodi se u pismu.Francuska, kako je Vals poručio Vučiću, „ostaje uz Srbiju u njenim projektima za budućnost i u suočavanju sa izazovima kroz koje, kako je ocenio, prolazi sa hrabrošću“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar