U trendu

Prisustvo policajaca na konferenciji praksa najrazvijenijih država

U prisustvu policajaca na jučerašnjoj konfrenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nema nikakvih prikrivenih namera, a prisustvo policije je praksa i najrazvijenijih država u svetu, izjavila je danas šefica Biroa za saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Biljana Popović-Ivković.

„Ovo nije prvi put da su policijski službenici MUP-a bili prisutni na konferencijama za novinare, nekada su iza stajali pripadnici Žandarmerije, nekada SAJ-a, nekada Uprave saobraćajne policije, nekada Intervente jedinice, ali je ovo prvi put da se o tome govori i piše“, rekla je šefica Biroa za saradnju s medijima.

Ona je navela da joj nije jasno zašto se stvara takva atmosfera.

Kako se navodi u saopštenju, šefica je rekla da se to dešava „u danu kad je očigledan pokušaj destabilizacije Srbije, u danu kada su iznete gnusne optužbe na račun premijera (Aleksandra Vučića), u danu kada se zloupotrebljavaju nedužni ljudi i kada je Branko zapravo Saša, pojedini mediji bave se analizom ko je stajao iza ministra Stefanovića na konferenciji“.

„Ovde je reč o očiglednoj zameni teza i skretanju pažnje javnosti sa najozbiljnijih na periferne stvari“, rekla je Biljana Popović-Ivković.

Na jučerašnjoj konferenciji, na kojoj je govorio o hapšenju osumnjičenog za posmatranje doma premijera Vučića, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je bio okružen pripadnicima specijalnih policijskih jedinica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar