U trendu

Privrednik iz Novog Sada na meti nacionalista

Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine (Hrvatsko nacionalno vijeće) Stanko Krstin iz Novog Sada izjavio je danas da je često na meti nacionalista koji su mu u nekoliko navrata poručivali da je „ustaša“ i da treba da napusti Srbiju.

Krstin, vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je za agenciju Beta da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove firme ranije bili napisali „Ustaše, napolje!“.

Dodao je da ga optužuju i da je „hrvatski obaveštajac“, ali i da svojim pogonima „truje“ decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

„Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije“, rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima, gradiću u blizini Sombora.

U vezi sa ovim slučajem, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga „reketiraju“.

Krstin je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i Agencije za borbu protiv korupcije, kada je nosio transparent „Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar