U trendu

Problem smrdljivih zgrada možda i u Vranju

Direktor vranjskog „Vodovoda“ Krsta Janjić izjavio je danas da su radnici tog javnog preduzeća privremeno obustavili radove na izgradnji vodovodne i  kanalizacione mreže u gradskom pozorištu „Bora Stanković“, koje se rekonstruiše, nakon što su u toku radova počeli da osećaju jake mučnine i glavobolje.

Janjić je za agenciju Beta izjavio da se sumnja da je prilikom postavljanja oplate na beton u podrumu pozorišta korišćen fenol, kao kod takozvanih „smrdljivih zgrada“ u Beogradu, i da je to izazvalo mučnine  glavobolje kod sedam radnika „Vodovoda“, nakon samo dva dana na radovima u podrumu pozorišta „Bora Stanković“.

„Sumnja se da je oplata za beton od fenola korišćena i ovde ali to sve treba da ispitaju službe koje vrše zaštitu na radu a dok se ne ispita biće obustavljeni svi radovi u pozorištu. Ako se ispostavi da ima fenola u betonu biće pokrenut postupak protiv izvođača radova“, kazao je Janjić.

Direktor „Vodovoda“ je rekao i da će radnici tog preduzeća, koji su nakon dva dana rada u podrumu vranjskog pozorišta dobili jake mučnine i glavobolje, u ponedeljak biti ispitani na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je danas da će Grad Vranje kao investitor zatražiti od Instituta „Vinča“ da obavi uzorkovanje betona koji je korišćen prilikom rekonstrukcije pozorišta „Bora Stanković“ i da dostavi izveštaj o tome koji je materijal korišćen za premazivanje, kao i da će biti ispitana kompletna dokumentacija iz prve faze građevinskih radova u pozorištu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar