U trendu

Prodat Studio B za 530.000 evra

Televizija Studio B prodata je danas za 530.000 evra kompaniji Maksim Media d.o.o Beograd, koja je bila i jedini ponuđač koji je dostavio ponudu za privatizaciju te televizije.

U Agenciji za privatizaciju otvorena je ponuda te kompanije, a ugovor o kupoprodaji biće potpisan naknadno, u roku od 15 do 20 dana, nakon provere regulatornih tela.

Predsednik Maksim Media Ružica Krdžić rekla je da se nada da će iskustvo koje ima ta kompanija u vođenju nekih radio stanica, ali i iskustvo zaposlenih na Studiju B doprineti da ta televizija uspešno posluje u vremenu koje sledi.

Ona je istakla da se nada da će Studio B imati bolju poziciju na tržištu i uspešan razvoj u narednom periodu.

Prema njenim rečima kompanija Maksim Media u svom vlasništvu ima nekoliko radio stanica – radio Hit koji ima nacionalnu frekvenciju i regionalne radio stanice TDI, Karolina i Jat radio.

Javni poziv za privatizaciju Studija B objavljen je 25. juna, bilo je devet zainteresovanih, ali je prijavu podnela samo kompanija Maksim Media.

Prema rečima predstavnika Agencije za privatizaciju u Komisiji za sprovođenje postupka prodaje kapitala Studija B Danijele Ranđelović, današnja sednica predstavlja nastavak prethodne koja je održana 13. avgusta kada je ostavljen naknadni rok ponuđaču za tehničku dopunu.

Komisija je konstatovala da je pristigla prijava dostavljena u skladu za javnim pozivom, Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem i Uputstvom za ponuđače.

Početna cena za prodaju 100 odsto kapitala Studija B bila je 528.626 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.