U trendu

Pronaći napadače na Miroslavu Milenović i Ivana Ninića

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas hitnu i efikasnu istragu napada na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović, koja veruje da je napadnuta zbog izveštaja o medijima koji bi to vladino telo trebalo uskoro da objavi, ali i na novinara Ivana Ninića koji je istraživao finansiranje medija.

„UNS je zabrinut zbog novog fizičkog napada koji se dovodi u vezu s radom na izveštajima o vlasništvu i finansijskom uticaju na medije u Srbiji“, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Milenovićeva je televiziji N1 izjavila da je juče u podne napadnuta u haustoru zgrade u kojoj živi i da su joj dvojica napadača naneli povrede glave i zatim pobegli.

Takodje je navela da je ranije obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalnog tužioca da je nepoznate osobe prate, ali da nije dobila nikakve povratne informacije.

UNS podseća da je 27. avgusta ove godine, oko 23.30, na ulazu zgrade u kojoj živi napadnut novinar istraživač Ivan Ninić, jedan od koautora Savetovih izveštaja o vlasništvu i finansiranju medija.

Napadači na Ninića do danas nisu otkriveni, a po informaciji koju UNS, ima taj napad kvalifikovan je kao „nasilničko ponašanje“.

UNS traži da policija upozna javnost sa onim što je preduzela i da istrage napada na člana i saradnika Saveta dobiju prioritet kako bi napadači i nalogodavci što pre bili otkriveni i kažnjeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.