U trendu

Propali pregovori policijskog sindikata i ministra

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da su propali pregovori sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o poboljšanju statusa zaposlenih u MUP-u i isplati obećane naknade i da će taj sindikat ponovo održati zajednički protest sa Vojnim sindikatom Srbije, ispred zgrade Vlade.

„Idemo u protest. U nedelju ćemo sa kolegama iz Vojnog sindikata Srbije ispred Vlade Srbije u minut do dvanaest održati veliki protest. Imali smo danas sastanak sa ministrom Stefanovićem, ali nismo našli razumevanja za naše zahteve“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik PSS Veljko Mijailović.

On je ukazao da je premijer Aleksandar Vučić pre godinu dana obećao jednokratnu pomoć za zaposlene u MUP od 20.000 dinara i da to obećanje nije ispunjeno.

„Ministar Stefanović je rekao da nema prostora da se isplati ta pomoć, ali i nije dao konkretne garancije da će druga neka obećanja, koja se tiču obuke i opremanja policajaca, biti ispunjena. Pošto su pregovori završeni, PSS ide u proteste do ispunjenja obećanja koja je Vlada Srbije dala“, rekao je Mijailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.