U trendu

Protest Novinari ne kleče sutra u više gradova Srbije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) iz Novog Sada pozvalo je danas kolege i medijske radnike, ali i ostale gradjane, da se priključe protestu „Novinari ne kleče“ u Novom Sadu u ponedeljak, 11. januara, na Trgu slobode, sa početkom u 19 časova.

Ovo je treće protestno okupljanje sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Naime, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da je Gašić smenjen i 7. decembra 2015. godine obećao da će pokrenuti proceduru za njegovu smenu, ali to još nije učinjeno, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

„NDNV vas poziva da zajedno pošaljemo poruku da posle skandaloznog, seksističkog i anticivilizacijskog gesta ministra odbrane Bratislava Gašića, on mora pod hitno, bez odlaganja, biti smenjen“, poručio je NDNV.

Kako se navodi u saopštenju udruženja, sa protesta u Novom Sadu novinari i gradjani će pozvati Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da „održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i gradjani zaboraviti na ovaj incident“.

Protesti „Novinari ne kleče“ održaće se istovremeno u nekoliko gradova – Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu, Novom Pazaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar