U trendu

Protesti protiv reality-a preselili se na ulicu

Studentska organizacija „Sistem vrednosti“ i mladi muzičari sa Fakulteta muzičke umenosti podržali su internet peticiju protiv rijaliti programa, akcijom „Hoćemo kulturu, a ne reality!“.

Protesti sa interneta preselili su se i na ulice – grupa studenata je na Trgu Republike muzičkim koncertom poslala jasnu poruku protiv rijaliti programa.

Oni su poručili da žele muzeje i pozorišta, a ne „Farme“, „Parove“ i „Velikog brata“ i, kako navode, pokazali da cene pravu srpsku i evropsku kulturu i da su protiv promocije nemoralnosti i gluposti kojima obiluju TV programi.

Kako se navodi u saopštenju, oni su pozivali sve koji dele njihovo mišljenje da podele sliku i da na taj način pokažu da cene prave vrednosti i da nas šund i kič kojim nas bombarduju sa zapada ne zanimaju.

Skrenuli su pažnju da je Narodni muzej godinama zatvoren, da se mnoga pozorišta i druge institucije nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i da je građanima uskraćeno osnovno pravo na kulturu, ali očigledno da mnogi nemaju sluha za to i da više cene reality programe.

Peticiju protiv rijaliti programa za 48 sati potpisalo više od 55.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar