U trendu

Radio Šid prodat po ceni 76 puta većoj od početne

Radio Šid prodat je kablovsko-distributivnom sistemu Kopernikus za 531.000 evra, po ceni 76 puta većoj od početne, saopštila je Agencija za privatizaciju. 

Ugovor o prodaji biće potpisan tek pošto budu dobijena mišljenja Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije, navodi se u saopštenju Agencije sa sednice održane 19. avgusta, u kojem, međutim, nema informacija o broju ponuđača, a podseća se da je početna cena bila 6.928 evra. 

U mesecima pre prodaje, u opštini Šid i samom radiju bili su nezadovoljni procenom vrednosti Radio Šida, smatrajući da je ovaj medij potcenjen jer u svom sastavu ima kablovsku televiziju sa oko 3.000 korisnika koji plaćaju nešto više od 1.000 dinara mesečno, što donosi priliv od tri miliona dinara mesečno, dok je početna cena izražena u dinarima iznosila manje od 830.000 dinara. 

U upravi Radio Šida tada su se, kako je preneo novosadski Dnevnik, protivili privatizaciji u strahu da će se ukinuti programi na jezicima nacionalnih manjina, što bi značilo i otkaze za deo zaposlenih. 

Prema informaciji sa sajta Radio Šida, otvaranje ponuda bilo je pomereno sa 12. na 19. avgust „zbog nedostatka kod ponuđača“. 

U sistemu Kopernikus su kablovski operater i televizija s tri kanala.Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije iz februara 2015, Kopernikus se dovodi u vezu sa SNS-om, od kada je njen treći program tokom izborne kampanje 2011-2012. godine zakupila ova stanka preko firme Sens marketing.

Navodi se i da je funkcionerka SNS-a Tatjana Vidojević bila je glavna i odgovorna urednica trećeg kanala Kopernikusa, a da na ovoj televiziji autorsku emisiju ima poslanik i funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović.

Radio Šid je regionalni radio, koji je program probno počeo da emituje 1969. godine, a od 1989. je registrovan kao informativna organizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar