U trendu

Radio Valjevo vredi 3.373 evra

Odbornici Gradske skupštine u Valjevu odlučili su danas na vanrednoj sednici da JIP Radio Valjevo vredi 408.000 dinara, ili – 3.373 evra.

Ukoliko to javno preduzeće ne bude prodato prvi put, za drugu prodaju cena će biti niža i iznosiće oko 130.000 dinara, odnosno oko 1.100 evra.

Ukoliko najstarija elektronska medijska kuća u Valjevu, osnovana 27. novembra 1967, ni tada ne bude privatizovana, biće pokrenut srečaj, a konačna sudbina znaće se do 31. oktobra.

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta, na kojoj je privatizacija Radio Valjeva bila jedina tačka, rečeno je da je u budžetu obezbeđen novac za finansiranje tog medija do kraja godine, te da će 11 zaposlenih u slučaju stečaja dobiti otpremnine, dok oprema, dokumentacija i fonoteka prelaze u vlasništvo lokalne vlasti.

Radio Valjevo ranije nije prodat ni posle tri aukcije, a potom je broj zaposlenih sa 26 smanjen na deset. Taj broj povećan je za jednog radnika nakon poslednjeg izbora direktora i glavnog urednika među kandidatima van kuće, a taj zaposleni je potom uzeo otpremninu i napustio Radio Valjevo.

U ovom trenutku ne zna se da li ima zainteresovanih za kupovinu Radio Valjeva.

U Valjevu postoje jedna regionalna i četiri privatne radio stanica sa dozvolama dobijenim na konkursu RATEL i RRA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.