U trendu

Radovi na pogonu Makiš odloženi za 24 časa

Radovi na proizvodnom pogonu Makiš, koji su bili najavljeni za sutra, a zbog kojih veliki deo grada treba da ostane bez vode, odloženi su za 24 časa kako bi se obezbedilo normalno snabdevanje Vojnomedicinske akademije (VMA) kao dežurne zdravstvene ustanove, saopšteno je večeras iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Kako se navodi, odluka o odlaganju početka radova doneta je u dogovoru sa VMA koja će sutra biti dežurna zdravstvena ustanova za pacijente iz Beograda ali i cele Srbije.

Potrošači u više beogradskih opština neće imati vodu od četvrtka, 28. aprila u 7 časova do petka, 29. aprila u 7.00 zbog „unapredjenja tehnološkog procesa prerade vode i smanjenja troškova njene proizvodnje“.

U navedenom periodu bez vode će biti potrošači u naseljima Krnjača, Kotež, Ovča i Borča, u okolini zgrade opštine Rakovica, u ulici Patrijarha Dimitrija sa okolinom, u Žarkovu, Železniku, na Umci, Ostružnici u Rušnju, Sremčici i Velikoj Moštanici.

Bez vode će ostati i stanovnici naselja Progar, Jakovo i Petrovčić, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala.

Potrošači u ostalim delovima Beograda u tom periodu mogu imati umanjen pritisak, a od četvrtka, 28. aprila od 14.00 do petka, 29. aprila do 7 časova povremeno mogu imati i prekide u snabdevanju vodom.

Iz tog preduzeća apelovali su na gradjane da vodu koriste što racionalnije u tom periodu i da izbegavaju korišćenje aparata koji su osetljivi na promenu pritiska vode, kao što su veš mašine i mašine za sudove.

Kako je u saopštenju navedeno, potrošači treba da pripreme zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a za škole i druge ustanove biće obezbedjene cisterne sa pijaćom vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar