U trendu

Radulović: Propadaju prazni stanovi u vojnom vlasništvu

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je danas da u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji propadaju prazni stanovi koji su u vojnom vlasništvu i koje vojni stambeni fond knjiži u „haotičnim evidencijama“.

„Ministar odbrane Bratislav Gašić pred kamerama se hvalio dodelom 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane u Beogradu, Užicu i Nišu, a istovremeno gazduje nepoznatim fondom stanova koji zvrje prazni i propadaju“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Po oceni tog pokreta, nedomaćinsko i nesposobno gazdovanje stambenim vojnim fondom samo je jedan od „bunara“ u koji se baca novac poreskih obveznika.

Kao dokaz, pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ objavio je slike i film „devastiranog“ vojnog stana u Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina, u ekstra stambenoj zoni, koji, kako se navodi, godinama zvrji prazan i propada zbog toga što je neko zaboravio da zavrne slavinu.

Kako se dodaje, šteta u stanu se za sada procenjuje na oko 10.000 evra.

„Vlada i ministar očigledno nisu sposobni ili još gore nemaju interes da uvedu red. Red počinje od popisa imovine“, navodi Pokret „Dosta je bilo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.