U trendu

Raseljeni Srbi dali podršku Oliveru Ivanoviću

Udruženje raseljenih lica sa Kosova i Metohije iz Kraljeva i Raškog okruga podržalo je danas zahtev lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da se brani sa slobode i poručilo mu da izdrži u svojim zahtevima, jer se tako bori i za prava svih Srba u toj pokrajini.

Uduženje je poručilo Ivanoviću, koji šest dana štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, da istraje u svojim zahtevima, jer se kako se navodi, borbom u koju se upustio protiv svoje volje bori ne samo za svoja prava već i prava svih Srba sa Kosova i Metohije.

Medunarodna zajednica i Euleks po ko zna koji put demonstriraju politiku dvostrukih aršsina, trudeći se da od svih Srba sa Kosova i Metohije naprave zločince iako znaju da su pravi zločinci na drugoj strani, navodi se u saopštenju.

„Mi, raseljeni, molimo i pozivamo sve državne organe, celokupnu srpsku javnost, esnafska udruženja, advokatsku komoru, Srpsku pravoslavnu crkvu i državu Srbiju, da dignemo svoj glas i stavimo do znanja Euleksu i međunarodnoj zajednici da se okanu politikantstva, hapšenja i surovog postupanja prema viđenijim građanima srpske nacionalnosti, jer i sami znaju da su zločinci na drugoj strain“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koje je u ime Udruženja raseljenih sa KiM potpisao Svetislav Jokić, izražava se i očekivanje da će se Srbija, ponovo, što oštrije oglasiti i istrajati sa zahtevom da se Ivanoviću do okončanja postupka omogući odbrana sa slobode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.