U trendu

Razmatra se osnivanje Zavoda za javno zdravlje u Smederevu

SMEDEREVO, 9. avgusta 2015. (Beta) – Gradska uprava Smedereva, uz podršku resornog ministarstva, planira da osnuje Zavod za javno zdravlje u tom gradu.

Smederevo godinama koristi usluge Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu a za arbitražu, kada se ukaže potreba, obraća se službama u Beogradu, rekao je Beti predsednik gradske Skupštine Smedereva Branče Stojanović.

On je naglasio da u Smederevu postoji optimalan prostor u kome bi bio smešten Zavod, za visoko i više obrazovani kadar takođe ne bi bilo problema, a lokacija je gotovo idealna.

„Praktično, uz investiciju koja ne bi bila nerazumno velika da bismo se zaduživali i odustali od ulaganja, Smederevo bi dobilo neophodnu službu koja bi profesionalno i odgovorno brinula o javnom zdravlju“, naveo je predsednik Skupštine.

Stojanović je istakao da bi službe Zavoda za javno zdravlje bile u atraktivnoj zgradi nekadašnjeg Udruženja krojačkih radnika Smedereva (Ukras), koje je pred kraj prošlog veka otišlo u stečaj.

Gašenjem privatne televizije Jerina, koja je nekoliko godina bila u tom prostoru, početkom 2015. godine zgrada je ispražnjena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar