U trendu

Reakcija u Hrvatskoj na pismo Pupovca mora da se menja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je reakcija pojedinaca u Hrvatskoj na pismo predsednika Srpskog nacionalnog veća Milorada Pupovca, nešto što treba da se promeni.
„Razgovarao sam s Pupovcem i zabrinulo me je to što sam čuo. Ne tražimo političke razloge da bi se svadjali ili da bi sticali poene, ali reakcija pojedinaca u Hrvatskoj na to pismo je nešto što treba da se promeni“, rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da ne bi voleo da slična pisma dobija u Srbiji.

„Uvek sam spreman da sve probleme rešavam razgovorima sa predstavnicima Hrvatske“, kazao je Vučić.

Upitan da li očekuje još izazova kada je reč o zahtevima Haškog tribunala, Vučić je rekao da je „prilično miran“ i da je uveren da politika stabilnosti koju Srbija vodi ne može biti srušena preko noći.

„Do sada je mnogo Srba stradalo u Hagu, više od četiri meseca smo slali dopise o zdravstvenom stanju Zdravka Tolimira. Ne možete srušiti preko noći politiku stabilnosti, a Srbija ima znanja, snage i hrabrosti da se suoči sa svim izazovima“, rekao je Vučić.

Komentarišući odluku kosovskih vlasti o raspisivanju poternice za 14 Srba zbog ratnog zločina, Vučić je rekao da „neki u regionu nisu naučili da treba sebe da menjaju“.

„Kad neko ima nestabilnost na teritoriji koju kontroliše, onda se desi da krivica bude pripisana Srbima i to su stvari koje će se dešavati, ali mi ćemo stabilnost sačuvati“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.