U trendu

RTV Pruga iz Lajkovca procenjena na 435.000 dinara

RTV Pruga iz Lajkovca vredi 435.000 dinara, odlučili su odbornici opštinskog parlamenta na vanrednoj sednici.

Kako je objavljeno na opštinskom sajtu, ta cena niža je u odnosu na prvobitnu zbog duga SOKOJ-u za autorska prava od 500.000 dinara, odnosno zbog toga što nije obnovljen ugovor o finansiranju sa RB Kolubara.

U budžetu lajkovačke opštine obezbeđen je novac za finansiranje Pruge do 31. oktobra do kada će biti završena privatizacija medija u Srbiji.

RTV Pruga emituje samo radio program, dok TV stanica, uprkos prvobitnim planovima iz 1990-ih, kada je osnovana za vreme lokalne SPS vlasti, nije pokrenuta. Ima 12 zaposlenih.

Vrednost lokalne TV Ljig procenjena je na skoro 1,3 miliona dinara, rekao je danas agenciji Beta načelnik Opštinske uprave Stevo Vranešević.

„Ta cena je svojevremeno bila oko 150.000 dinara, a sada je urađena procena, pa u 1,3 miliona dinara najveću vrednost od oko 900.000 dinara ima dokumentacija“, precizirao je Vranešević. Dodao je da će u slučaju da ne bude kupca na prvoj aukciji, vrednost pasti na 35 odsto sadašnjeg iznosa.

TV Ljig je najmlađi elektronski medij u šest opština Kolubarskog okruga i ima četvoro zaposlenih.

Mioničani imaju mesečne novine „Zapis“, a prema rečima v. d. direktora KOC-a, koji ih izdaje, Zorana Milivojevića, sigurno će izaći i broj posle „Mišićevih dana“, koji će biti između 12. i 20. jula. Milojević je rekao da će se potom „videti“ šta će biti s listom.

List je od 1990-tih je dva puta gašen i tri puta obnavljan, a najveće zasluge za njegovo trajanje pripadju pozorišnom reditelju Miroslavu Trigunoviću Ćiši, koji je bio DOS-ov predsednik Skupštine opštine Mionica (2000-2004). Glavni urednik Ivan Ognjanović nedavno je preminuo.

„Zapis“ nema zaposlenih, pripremaju ga saradnici volonterski i Mioničani u rasejanju, uz logističku podršku zaposlenih u KOC-u.

Svoje „Tamnavske novine“ ugasili su Ubljani pre nekoliko godina poštujući rokove tadašnjeg Zakona o privatizaciji medija. Procena je bila da „Tamnavske“, uprkos tradiciji od preko 30 godina izlaženja, ne mogu da prežive bez budžetskih sredstava, te zainteresovanih za njihovu kupovinu nema.

U Osečini godinama radi privatni Radio Čava, čiji je pokretač, vlasnik i urednik preduzetnik Slavko Pavlović Čava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.