U trendu

Ruskojezična dijaspora osudjuje dejstva protiv vlasti u Podgorici

Više od 100 pripadnika ruskojezične grupe „Černogorija“ na Fejsbuku potpisalo je pismo u kome ruski državljani i državljani drugih zemalja koji žive u Crnoj Gori, osudjuju sva dejstva protiv vlasti u Podgorici.

„U vezi sa informacijom o provokacijama u Crnoj Gori, mi, državljani Rusije i drugih zemalja koji žive u Crnoj Gori, želimo da saopštimo da potpuno i bezuslovno osudjujemo bilo koja dejstva koja su usmerena na nelegalnu promenu vlasti“, navodi se u pismu.

Navodi se da potpisnici uvažavaju suverenitet Crne Gore, pridržavaju se principa nemešanja u politički život crnogorskog naroda i poštuju njegov slobodni i demokratski izbor.

„Nikada nećemo podržati one koji pokušavaju da se umešaju u politički život nezavisne države, i nije važno da li su to pojedinci ili predstavnici drugih država. Tim pre, osudjujemo one koji planiraju ili finansiraju nasilne akcije“, navodi se u tekstu.

U pismu, ispod kojeg je potpisivanje u toku, navodi se da su potpisnici „zahvalni svima koji su svojim naporima sprečili krvoproliće u Crnoj Gori“.

Inicijator pisma je ruski galerista i publicista Marat Gelman, koji trenutno živi i radi u Crnoj Gori.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.