U trendu

Rusku podršku bi želeo svaki narod na Balkanu

Odustajanje od referenduma u Republici Srpskoj bilo bi štetno i za Srbiju, posebno posle otvorene podrške Rusije da se referendum održi, ocenio je danas potpredsednik Srpske narodne partije (SNP) i gradonačelnik Čajetine Milan Stamatović povodom susreta predsednika Rusije i Republike Srpske Vladimira Putina i Milorada Dodika.

„Podršku geopolitičkog igrača kakva je Rusija poželeo bi svaki narod na Balkanu“, ocenio je Stamatović za portal Komentar pres (komentarpress.net)

Prema njegovim rečima, „nepokolebljivost“ Milorada Dodika da očuva Republiku Srpsku čini ga „više državnikom, a manje političarem“.

Poslanica Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije i doskorašnja predsednica te partije Sanda Rašković Ivić ocenila je da je razgovor Putina i Dodika „sjajna vest“ i da je to „dokaz da je Rusija sa srpskim narodom“.

„Nažalost, Vučićeva vlada nije sa srpskim narodom, a to je žalosno“, rekla je Sanda Rašković Ivić za portal Komentar pres.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je u četvrtak uveče u Moskvi s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, saopštio je Kremlj.

Putin i Dodik su razmotrili situaciju na Balkanu, pitanja bilateralne saradnje, razmenili mišljenja o medjunarodnim pitanjima, navodi se u kratkom saopštenju sa sastanka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.