U trendu

Sa Fejsbuka nestali zapisi o incidentu u Beloj Crkvi

Troje odbornika i jedan član Opštinskog veća u Beloj Crkvi noćas su nastavili štrajk gladju jer osporavaju smenu lokalne vlasti u tom mestu, a sa pojedinih medijskih profila na društvenoj mreži Fejsbuk nestale su fotografije i video zapisi o incidentima koji su se desili prošlog petka.

„Nastavljamo štrajk dok ne dobijemo odgovor od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na prigovore koje smo uložili na nelegalnu smenu lokalne vlasti“, kazala je jutros za agenciju Beta odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Sandra Ristić.

Ona je rekla da ne može da veruje da je ministar policije optužio odbornike LSV i Demokratske stranke da su koristili biber sprej u petak, s obzirom na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova sinoć saopštilo da je identifikovan i uhapšen jedan član privatnog obezbedjenja opštinske zgrade.

Sandra Ristić je dodala da ne može da veruje ni da je ministar policije rekao da je svojim očima video ugovor sa privatnom firmom za obezbedjenje, kada je načelnik Opštinske uprave Tomislav Dmitrović juče saopštio i svojim potpisom overio izjavu da takav ugovor ne postoji.

Izrazila je čudjenje i zbog činjenice da su novi čelnici opštine juče obili zaključane kancelarije i ušli u njih, iako je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički juče izjavila da novo rukovodstvo, do konačne odluke ministarstva, ne može da se smatra legalnim.

Urednik portala Belocrkvanske novosti Stefan Cvetković rekao je jutros agenciji Beta da su tokom noći sa Fejsbuk profila „na volšeban način“ nestale fotografije i video zapisi koji svedoče o dogadjanjima ispred i u zgradi opštine od petka i kasnije.

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije smenili su u petak na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS-a za novog predsednika opštine.

Sednica je održana u zgradi Kulturno-prosvetnog centra, a odbornici DS i LSV joj nisu prisustvovali.

Povezane vesti:

Nova vlast u Beloj crkvi samo ako ministarstvo odobri

Bela Crkva nije imala ugovor sa privatnim obezbedjenjem

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar