U trendu

Sanja Djurić tužilac u slučaju rušenja u Savamali

Zamenik javnog tužioca Sanja Djurić je postupajući tužilac u slučaju rušenja Savamale, a predmet je zaveden pod brojem KTN-60/16, objavio je danas portal Insajder.net.

Insajder je naveo da im je podatke dostavio Dragan Marić koji je na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama tražio informacije o postupanju u slučaju Savamala.

Marić je 6. juna zatražio od Višeg javnog tužilaštva informacije u vezi sa slučajem Savamala i tada je tužilaštvo odbilo njegov zahtev. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je 5. septembra naložio tužilaštvu da te informacije dostavi Mariću.

Tužilaštvo je 29. oktobra saopštilo da je 27. septembra postupilo po nalogu poverenika i obavestilo podnosioca zahteva o broju predmeta i „imenu obradjivača predmeta“, dok je Marić za Insajder.net rekao da je danas u pošti na Voždovcu preuzeo pošiljku od Višeg javnog tužilaštva.

U noći izmedju 24. i 25. aprila oko 30 osoba sa fantomkama na glavama vezivalo je ljude i uzimalo im lične stvari, dok su bagerima porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.