U trendu

Saradnja sa Hagom obaveza za Srbiju

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je saradnja sa Haškim tribunalom zakonska obaveza Srbije i način da se raskine sa politikom koja dve decenije uništava „Srbiju i sve oko nje“.

„Iako je tokom sudjenja Vojislavu Šešelju Haški sud ispoljio brojne slabosti i nespremnost da se nosi sa njegovom iracionalnom samoubilačkom taktikom, a tužilastvo lošim radom kompromitovalo rad ovog tribunala, Vlada Srbije u tome nikako ne sme tražiti alibi za aboliranje zločinaca i zločina“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je kazao da želi da veruje „da će ovo biti poslednji put da Vojislav Šešelj kao tragičan i bizaran eksponent ove politike stoji izmedju Srbije i njene drugačije budućnosti“.

Haški tribunal saopštio je da će 31. marta izreći presudu lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i naložio Srbiji da preduzme sve mere da obezbedi prisustvo optuženog izricanju presude.

Šešelj koji je u novembru 2014. privremeno oslobodjen do izricanja presude izjavio je više puta da neće dobrovoljno otići u Hag.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.