U trendu

Saradnja sa SNS-om zbog državnih interesa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će se odazvati eventualnom pozivu lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, jer smatra da je u najboljem interesu da se saradnja SPS sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nastavi.

Nakon konsultacija koalicije SPS-JS sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju nove Vlade,  Dačić je novinarima rekao da ne želi saradnju sa SNS-om zbog ministarskih fotelja i funkcija, već zbog državanih interesa.

Predsednik SPS-a naveo je da zamera ljudima iz stranke kao i Branku Ružiću jer su se pitanjima saradnje sa SNS-om bavili u medijima, a ne u stranci.

On je naveo da SPS i JS neće menjati principe – borbu za demokratsku i modernu Srbiju koja vodi računa o nacionalnim interesima.

Dačić je kazao da je SPS spreman da da svoj doprinos jer se akcenat mora staviti na pitanje razvoja kojeg nema bez političke stabilnosti.

Na konsultacijama s Nikolićem, pored Dačića, bio je i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Koalicija SPS-JS u Skupštini Srbije ima 29 poslaničkih mesta.

Posle konsultacija s koalicijom SPS, Nikolić je počeo sastanak s delegacijom Srpske radikalne stranke koju predvode potpredsednik radikala Nemanja Šarović i generalna sekretarka SRS-a Nataša Jovanović. SRS u Skupštini Srbije ima 22 mandata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar